Activiteiten

B&B Het Doctershoes is gelegen in Kinrooi, Kessenich nabij de maas een van de grootste rivieren doorheen België en Nederland.

Dit zorgt ervoor dat je in Kinrooi en zijn deelgemeenten kan genieten van fauna en flora in de verschillende uitgestrekte natuurgebieden. Je kan er wandelen, Fietsen en genieten van verscheidene wateractiviteiten.

Wat valt er dan allemaal te ontdekken?

Foto koe

Wandelen

In Kessenich en omgeving zijn maar liefst 6 wandellussen die je de mooiste plekjes laat ontdekken gemaakt door mens en natuur.

Gezellige dorpjes om te ontdekken:

  • Kessenich
  • Thorn
  • Neeritter

Mooiste wandelstreken en -routes

  • Grenspark Kempen-Broek
  • RivierPark Maasvallei

Fietsen

Kessenich behoort tot de vijf toegangsdorpen van het RivierPark Maasvallei. Elk toegangsdorp is een startpunt van prachtige fietstochten.

Je kan gemakkelijk je eigen fietsroute samenstellen dankzij het uitgebreide fietsroutenetwerk. Je bepaalt zelf welke route je neemt om de grens van België en Nederland in zijn natuurlijke en stedelijke glorie te ontdekken.

Ontdek ze in het RivierPark Maasvallei

Fietsroutes

Route Km Download
Alternatief 46Km
Grotere rit 58Km
Knooppuntroute Kessenich 42Km
Maasroute lang 41Km
Maasroute kort 25Km
Naar Maasmechellen 62Km
Rond de maasplassen 60Km
Foto maasplassen

Waterliefhebbers

Op amper twee kilometer van de B&B bevinden zich de Maasplassen. Een waar paradijs voor de waterliefhebbers.

Hou je het graag rustig kan je er zonnen op een intiem strandje waar je ook af en toe een frisse duik kan nemen.

Voor de avonturiers onder ons zijn er de mogelijkheden om te surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoën, kajakken, wakeboarden, waterskieën,...

Waterpret gegarandeerd!

Shopping en Cultuur

Als je van shoppen houdt, is Roermond de place-to-be. Ben je een echte fan van de designermerken kan je terecht in de Designer outlet van Roermond.

Wil je graag ook een beetje cultuur en een stukje stad en geschiedenis meepikken in je shopping trip kan je altijd het centrum van Roermond ontdekken met de meer commerciële winkels.

De stad aan het water, Maaseik, is de moeite om te ontdekken. Maaseik kent een rijk verleden dat zicht nog kenbaar maakt aan zijn renaissancegebouwen, monumenten en musea.

Foto kerk Kessenich